Ian 23, 2016 0 Comenturi Postat in: Ghid parfumuri

Vrei sa inveti trucuri inedite despre parfumuri? Esti in locul potrivit. In urmatoarele randuri iti oferim sfaturi despre aplicare, cresterea persistentei si multe altele care iti pot fi de folos.

1. Daca vrei ca parfumul tau sa persiste mai mult, nu-l depozita in baie sau in alt loc umed sau calduros. Caldura, lumina si umiditatea vor distruge parfumul si vor diminua calitatea sa. In schimb, pune-l in locuri racoroase si uscate, sa zicem pe masuta de machiaj din camera, departe de fereastra.

1. Daca vrei ca parfumul tau sa persiste mai mult, nu-l depozita in baie sau in alt loc umed sau calduros.

 

2. Pune putina vaselina pe punctele in care se ia pulsul inainte de a pulveriza parfumul pentru a rezista mai mult. Crema, fiind oclusiva, va pastra parfumul pe pielea ta mai mult decat daca il vei pulveriza pe pielea uscata (un parfum rezista mai mult timp, pe o piele bine hidratata).

Pune putina vaselina pe punctele in care se ia pulsul inainte de a pulveriza parfumul pentru a rezista mai mult.

 

3. Pulverizeaza parfumul imediat dupa ce ai iesit de la dus si inainte de a ta imbraca. Umiditatea pielii tale va fixa parfumul. De asemenea, va preveni ca parfumul sa nu iti pateze hainele delicate sau bijuteriile.

4. Nu tampona parfumul de pe incheitura mainilor dupa pulverizare. Daca iti vei freca incheiturile ambelor maini, vei forta notele de varf sa dispara mai repede decat intentionezi si prin urmare, parfumul nu va rezista mult timp.

5. Pulverizeaza parfumul spre punctele de unde se ia pulsul si spre zonele calde ale corpului. Pentru a pastra parfumul mai mult timp aleg cateva zone spre care sa pulverizez (nu toate dintr-o data) din diagrama de mai jos. Zonele calde indicate vor ajuta dispersarea parfumului pe intreg corpul, iar pulverizarea gleznelor si gambelor va face ca parfumul sa se ridice de-a lungul intregii zile.

Pulverizeaza parfumul spre punctele de unde se ia pulsul si spre zonele calde ale corpului

6. Pentru o mireasma usoara, pulverizeaza parfumul in aer si paseste usor in norisorul format. Pulverizarea se va distribui in mod egal pe intreg corpul si iti va lasa o nota de parfum in acele ocazii in care nu-ti doresti sa mirosi puternic.

7. Daca pulverizezi un parfum pe baza de alcool direct pe par, acesta il va usca, asa ca pulverizeaza pe perie inainte de a o trece prin par. Parul tau va purta o usoara mireasma si nu va fi afectat.

Daca-pulverizezi-un-parfum-pe-baza-de-alcool-direct-pe-par,-acesta-il-va-usca,-asa-ca-pulverizeaza-pe-perie-inainte-de-a-o-trece-prin-par

 

8. Familiarizeaza-te cu termenii din domeniul parfumurilor pentru a sti clar la ce se refera comerciantii cand incearca sa te ajute sa iti gasesti un parfum nou.

Concentratii si compozitii parfumuri

Concentratii  parfumuri – pentru mai multe informatii citeste „Ghid de parfumuri: Cel mai complet si detaliat ghid despre parfumuri”

 

9. Creaza-ti propriul parfum asezand parfumurile in straturi. Pulverizeazi cateva sugative pentru parfum cu diferite arome si le mirosi in acelasi timp pentru a vedea daca se completeaza armonios. Dupa ce ai gasit combinatia care iti place, le incerci pe piele (uleiurile pielii pot schimba modul in care miroase un parfum). Pulverizeazi prima data cea mai puternica aroma si apoi o acoperi cu o aroma mai usoara pentru ca aceasta sa nu o acopere pe prima.

Creaza-ti propriul parfum asezand parfumurile in straturi

 

10. Daca folosesti o mostra de parfum si nu iti place, poti scapa de miros stergand acea zona cu un servetel pentru demachiere. Mostrele de parfumuri sunt precum cutiile cu ciocolata. Nu stii niciodata ce primesti :)

11. Pentru a testa adevarata aroma a parfumului pe care il incerci, asteapta pana ce se usuca pe piele inainte de a-l mirosi. Prima aroma pe care o mirosi imediat dupa pulverizare este nota de varf, care dispare dupa cateva minute.

Care sunt trucurile tale? Lasa un comentariu cu ce consideri ca mai merita mentionat in aceasta lista.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *